maanantai 30. syyskuuta 2013

Pikkuiset apinat

Kahden vapaapäivän kunniaksi sallin tänään itselleni ompelupäivän ja tässä pari tuotosta (ne loput kuvaan vasta loppuviikosta, ovat ylläreitä nääs ;)





Kaavat tuttua peruspertsaa Ottobrelta, tosin eka kertaa tein tollasen pisaramallisen kaula-aukon, huonolla menestyksellä -onneksi löytyi varastosta tommonen kiva nappi ;)

Sisu 3v. sanoi tuossa illalla että sitten kun hän on yhtä iso kuin äiti (?!), niin hän ompelee äidin kanssa Lilalle pikkuisen mekon. Menee kuulemma joulupukin pakettiin. Ihana.

perjantai 27. syyskuuta 2013

Tunnelmointia

Se on talvi tulossa kovaa vauhtia, eilen aamulla bussia odotellessani tulin todenneeksi että olisi ollut ihan fiksua laittaa ne lapaset käteen. Lapasia ja villasukkia on laatikot pullollaan, kiitos 81v. mummuni joka jaksaa edelleen vuodesta toiseen niitä kutoa koko suvulle <3. Tästä syystä en ole eläessäni kutonut kuin yhdet villasukat, ne pakolliset sillon ala-asteella ;)


Tässä saattaa olla tuleva villasukka, kantapää lähestyy uhkaavasti, mutta onneksi olen ajatellut tehdä varsista tosi pitkät ;) Katsotaan mitä näistä tulee. Ekaan versioon tein liian vähän silmukoita ja niistä tulikin lapaset! Kuvaan nämä sitten joskus kaikki yhdessä, Lilalle nämä olisi tarkoitus sopia.

Parveketta en edes yrittänyt laittaa kesäkuntoon, viime kesänä poltin kaikki kukkaparat auringossa. Nyt sitten skarppasin ja ostin Callunoita. Lyhty antaa kivasti tunnelmaa, vaikka muuten ei kyllä tulisi mieleenkään mennä tunnelmoimaan tuonne ulos. Onneksi näkee ikkunastakin.





Kuvat otin taas tuolla pikku älylläni, innostuinpa myös leikkimään Picasalla :)

Pitkä tauko ollut taas blogipäivityksessä, lähinnä olen iltaisin nukahtanut sohvalle. Ensi viikolla tavoitteeni olisi parina vapaapäivänä surauttaa jotain ompelusta. 

Sain Helmi hetkiä ja Herttaista eloa-blogin Iinalta haasteen, kiitos kovasti! Tällä kerralla en jatka haastetta eteenpäin, mutta mielelläni vastaan Iinan kysymyksiin.

Haasteen säännöt:
1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, jolta haasteen sait
2. Vastaa annettuihin kysymyksiin
3. Keksi 11 uutta kysymystä, jotka haluat antaa seuraavalle
4. Valitse viisi blogia, joilla on alle 100 lukijaa ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa

1. Miksi pidät blogia? Tämä on samalla julkinen päiväkirjani, alkuperäistarkoitus oli pitää sukulaiset tuolla kauempana ajantasalla meidän kuulumisissa :)
2. Ompelu, neulominen vai virkkaus? Ompelu
3. Miksi? Noista kolmessa siinä olen ehkä kehittynein
4. Mikä inspiroi sinua? Käsityöblogit -ja lehdet, myös facebookin ompeluryhmät
5. Viimeisin käsityötarvike ostopaikkasi? Kauhajoen Halpa-Hallista pari kerää lankaa
6. Mistä revit aikaa käsitöille, luovutko sitten jostain muusta sinulle tärkeästä? Otan sen omasta lepoajasta, tosin viime aikoina olen asettanut sen levon etusijalle. Lasten ollessa hereillä en yleensä ompele, tuntuu että se vähä aika mitä kotona nykyään olen, on sitten sen verran harvinaista herkkua että säästän sen lapsille
7. Paljonko sinulla kuluu käsitöihin rahaa kuukaudessa? Riippuu inspiraatiosta, viime aikoina varmaan pari kymppiä, aikaisemmin puhuttiin vähän isommista summista!
8. Kyllästytkö koskaan? Välillä tulee stoppia, mutta kyllästynyt en ole
9. Ohjeen mukaan vai omasta päästä? Sekä että, aika usein "tuosta noin"
10. Mitä sinulla on tällä hetkellä paininjalan alla, koukulla tai puikoilla? Puikoilla on ehkä villasukka
11. Miksi ylipäätään teet käsitöitä? On kiva nähdä lopputulos ja tietää että on sen ihan omin kätösin saanut aikaan. 

lauantai 14. syyskuuta 2013

Äidille ja anopille

Nämä "taikinankohotusliinakeittiöpyyhkeet" tein jo muutama viikko sitten, mutta hukkasin (!) ne onnistuneesti jonnekin kaappien syövereihin. No onneksi löytyivät :)

Mummille ja mummulle



 Testasin ensimmäistä kertaa tuota leimasinta, jonka ostin jo kauan aikaa sitten Lidlistä. Pitäisi kestää jopa 90 asteen pesu, nyt pääsee mummut testaamaan koska itse en ole ehtinyt.

Kankaan tilasin muuten Jotexilta. Halpa metrihinta ja tuli monta pyyhettä ;)

Kuvassa myös äidilleni jo kauan sitten lupaamani Bambu-langasta tehty tiskirätti, senkin voi heittää vaikka 60 asteen pesuun ja vasta parin pesun jälkeen alkaa olla sellainen kuin rätin kuuluukin.

Loppuun pitää vähän hehkuttaa, että nämä kuvat otin uudella älylläni, Lumia 925:lla. Ei turhaan kehuttu markkinoiden parhaimmaksi kuvanlaaduksi ;p

lauantai 7. syyskuuta 2013

Pitkästä aikaa päivitystä

Joku superyskä on nyt iskenyt minuun oikein kunnolla, lähes tauotonta yskimistä takana yli viikko eikä loppua näy. Ottaisin mielummin kunnon nenäntukkivan flunssan tämän yskän tilalle...

Joka tapauksessa, Sisun 3v. synttäreitä juhlittiin viime viikonloppuna:


 "karkkikakku" oli Sisun vastaus kakkutoiveeseen

 "laiska töitään luettelee"- kaikki muu paitsi karjalanpiirakat on itsetehtyä! ;p



Lilalle löysin kirppikseltä ihanan mekon

Eilen käytiin Linnanmäellä työnantajan, Helsingin kaupungin, työntekijöilleen tarjoamalla huvittelureissulla. Lapsilla oli hurjan hauskaa, itse huomasin voivani pahoin alle 100cm "sopii kaikille"-laitteissa.




 "Lila haluaa kävellä". Tässä puoli vuotta sitten leikattu ja ompelua odottanut "Runoratsu"-huppari tytölle (onneksi olin valinnut reilun koon..) Kaava Ottobresta ja kangas Royal-tuotteelta. 

Lopuksi tämän illan iltapala a´la mieheni, sushia nam :)