tiistai 19. maaliskuuta 2013

Treeniä!



Tässä postauksessa esittelen meidän kotikuntosalin (ja samalla sisustuksellisesti rumimman huoneen, koska ennen syksyä tälle ei ehkä tehdä mitään). Koska minulla ja miehelläni ei ole sitä kuuluisaa aikaa lähteä säännöllisesti salille, niin päätettiin että sali tulee meille. Onneksi on vielä toistaiseksi ylimääräinen huone, sitä mihin nämä laitteet mahdutetaan tulevaisuudessa en halua edes ajatella vielä.

Tässä uusin hankinta, jolla voi tehdä ainakin 25 eri liikettä. Kun mies ehdotti tämän ostamista olin ensin aika jyrkästikin vastaan, vie tilaa, kerää pölyä jne. Mutta täytyy sanoa, että on ollut kyllä todella loistohankinta! On ylä- ja alataljaa, perhosta, penkkiä, jalkoja.. Tällä olen saanut myös itseni kipeämmäksi kuin koskaan.


Kaikki varmaan muistaa ne kamalat soutulaitteet parinkymmenen vuoden takaa? Kuului se sihinä joka vedolla, ergonomia vähän niin ja näin? Henkilökohtaisesti en tiedä ketään kuka olisi sitä pidemmän päälle käyttänyt -kaikilla se oli aina jossain sängyn alla (kun se niin sopivasti menee pieneen tilaan). No, tämä meidän soutulaite on hieman paranneltu versio edeltäjästään, saa säädettyä vastuksen, päätettyä sen haluaako kisata vai vaan treenata ja lisäksi monta valmista treeniohjelmaa jos ei halua tehdä omaa. Sitten saa tietysti määrittää sen soutaako tietyn ajan vai niin kauan kuin haluttu kalori- tai soutuvetojen määrä on saavutettu. Yksi loistava juttu näissä laitteissa on se, että kumpikin on todella hiljaisia. Ei kuulu painojen kilinkilinkilinää tai mitään laahaavia rahinoita tai suhinoita. (Hymyilyttää muuten vieläkin tuon laitteen ostotilanne, kun myyjä kysyi että "tuleekos sitten muuta?" ja mieheni vastasi että "no jos sulla on virveliä ja perämoottoria?". Kovasti pahoitteli ettei sellaisia ole myynnissä ennen kuin ymmärsi mistä puhutaan ;)


Ettei kaikki kuntoilu olisi vain sisätiloissa tapahtuvaa, pyrin käymään lenkillä kerran pari viikossa tai sitten otan vähän vauhdikkaammin nuo lasten kanssa vaunulenkkeilyt. Viime syksynä aloitin Hapkidon, jonka harmikseni jouduin jättämään kesken aika alkuvaiheessa kun vanha selkävaiva ilmoitti itsestään. Todella iso pettymys, sillä laji oli juuri sitä mitä hain :( Noh, tässä kun mennään vähän ajassa eteenpäin niin alan taas etsiä itselleni sopivaa lajia, jota toivon mukaan voisi harrastaa hieman pidempään ja josta selkäkin tykkäisi.



2 kommenttia:

  1. Voi hitsi, mäkin haluisin ton ylemman laitteen.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä, eikä edes vie niin paljon tilaa mitä kuvittelin :)

      Poista