perjantai 28. kesäkuuta 2013

Matkakuumetta

Enää kolme yötä ja sitten pääsee vielä vähän lämpimimpiin maisemiin, Kyproksella säätietojen mukaan sellaista +36 luvassa :) Sisu on jo innoissaan, odottaa erityisesti sitä lentomatkaa, tänään piti jo käydä katsomassa netistä kuvia lentokoneesta ja siitä miltä siellä koneessa näyttää :) Nyt siivosin ompelukoneet keittiöstä pois, saavat viettää lomaa nekin... Surauttelin kuitenkin tällä viikolla parit lomavaatteet, ihan extemporena lähti ajatus lasten kylpytakeista, lähinnä ajattelin että rannalla jne. kiva käyttää uimisen lomassa. Suojaa myös auringolta ja ei ole liian kuumia pitää päällä. Ei kun taas suunta Eurokankaaseen ja alkuperäisen suunnitelman sijasta ostinkin ns. vohvelikangasta (näin jo mielessäni miten se paksu frotee olisi katkaissut neuloja ja ollut muutenkin tönkköä ommella..) Eka surautin Sisun takin ja Lilalle päätinkin tehdä vetoketjullisen version, on helpompi laittaa päälle ja muutenkin käytännöllisempi tuon ikäisellä. Näin jälkeenpäin olisi ollut fiksua tehdä Sisullekin vetoketjulla tuo takki. Sisun takin kaavan piirtelin vanhasta kylpytakista ja Lilan takki on tehty Ottobren 3/13 Funny race-paitamallista, joskin tein alkuperäisestä poiketen pitkät hihat ja muutenkin jätin enemmän väljyyttä etukappaleeseen, kaavasta poiketen myös halkaisin tuon etukappaleen vetoketjun takia.





Metsolalta tilailin joku aika sitten joustofroteita lähinnä syksyä ajatellen, mutta sitten päätin kuitenkin tehdä Sisulle shortsiasun, hihattoman paidan kaava on Ottobren 1/13 ja shortsit 3/13, jälkimmäistä muokattu alkuperäisestä reilulla  kädellä. 



Tähän loppuun vielä pakko kertoa tämän päivän hauska juttu; oltiin kaupassa ja siinä lähellä oli isomahainen harmaahapsinen ja pitkäpartainen mies, jonka nähtyään Sisu totesi kovalla äänellä että "kato joulupukki!". Tuli kiire lähteä kauemmas nauramaan :)

1 kommentti:

  1. Kiva idea tehdä itte kylpytakit! täytyy laittaa korvan taakse. :) Oon niin kade tosta matkasta!

    VastaaPoista