torstai 7. maaliskuuta 2013

Kevättää

Aurinko on taas ilahduttanut paisteellaan lähes koko alkuviikon, pienenä pahana siinä sivussa kyllä ihan järjettömän kylmä tuuli vaikka lämpöasteita onkin ollut. Mistä tietää että kevät tulee? Yksi varma merkki on se, että postilaatikko paukkuu joka päivä mainoksia "kevätuutuuksista" ja kas kun ei jo puutarhakalusteita kasailla kauppojen pihoille kun ensimmäiset pisarat tippuu räystäistä :) Kaikkein varmimmin sen kuitenkin tietää siitä, että ikkunat on vaan ihan hirveän likaiset ja tekee todella pahaa katsoa miten pöly leijailee huoneilmassa ja hakeutuu hanakasti etenkin niille tummille pinnoille jääden niihin ilkkumaan että "hähää, eilenpä just pyyhit pölyt". Ikkunanpesu ei tässä asunnossa ole todellakaan siitä helpoimmasta päästä, ensinnäkin on rikos edes ylipäänsä suunnitella tämän kokoluokan ikkunoita, toiseksi ne ainakin pitäisi kieltää tälläisistä taloista ja kolmanneksi koko ikkunan (sen tosi ison siis) avaaminen kerrostalon ylimmässä kerroksessa, tuolille nouseminen ja sen ikkunan pe-se-mi-nen on ihan masokistin hommaa. No, en nyt ihan heti ole pesemässä noita ikkunoita, ehkä sitten ku katu- ja siitepölykausi on ohi.

Sisu on pikku lehtimies, selaa hartaudella läpi kaikki mahdolliset mainokset mitä postimies meille kantaa. Tällä viikolla tuli Anttilan mainoslehti, sitä hetken selattuaan tuli mun luo, käänteli sivuja ja löysi etsimänsä "Äiti kato, Sisu tykkää! Pookupyötä, kypätä päähän äiti työntää vauhtia". Kuvassa jota Sisu näytti, oli pieni 12" vihreä apupyörällinen polkupyörä sillä kahvalla (?) josta voi aikuinen tarvittaessa auttaa/ohjata tms. Niin oli tärkeä mainos, että sivu piti repiä ja laittaa teipillä pikkumiehen vaatekaapin oveen kiinni. Erityisen hauskaksi tämän asian tekee se, että me ei olla Sisulle sen kummemmin puhuttu pyöristä, kypäristä tms. mitään, kun ei ole vielä ollut ajankohtaista, mutta silti poika tiesi jopa sen työntökahvan merkityksen :) Yllätys ja riemu oli käsinkosketeltavaa kun isi eilen, Sisun nimipäivänä, töistä tultuaan toi mukanaan ihan oikean pienen ja vihreän pikkupoikien crossipyörän:


Nimipäivistä puheenollen, kummankaan lapsen nimi ei ole nimipäiväkalenterissa, mutta puuttuupa sieltä aika monta muutakin käytössä olevaa nimeä. Netistä jossain vaiheessa ongin käsiini tiedot että Sisun päivää juhlitaan Tarmon päivänä, nimet kun ovat adjektiivisilta ominaisuuksiltaan samankaltaisia. Lilan päivä taas, yllätys yllätys, on vain päivää ennen Sisun nimipäivää eli 5.3. Silloin juhlii nimiään Lailat :) Pikku-Lila vietti siis toissapäivänä ensimmäistä nimipäiväänsä. Sisun kummitäti muisti eilen kumpaakin nimpparisankaria pienellä kirjapaketilla, kiitos!

Lila on ollut tänään ihmeen väsynyt, päiväunia on nukkunut monet ja nekin normaalia pidemmät. Nyt iltapala-aikaan paljastui syy tälle kummalliselle ilmiölle, kuumemittari kainaloon ja kappas, lähemmäs 39 kuumetta :( Sinne se pieni meni nyt Buranan ja maitopullon voimin nukkumaan, toivottavasti aamulla on jo parempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti