maanantai 1. huhtikuuta 2013

Omatoiminen lapsi

Meillä on Sisu alkanut tekemään asioita viime aikoina liiankin omatoimisesti. Eilen aamulla heräsin siihen kun kyseinen pikkuherra kopsutteli mun korkokengät jaloissaan sängyn viereen. Hieman aikaisemmin mietin unensekaisesti että mitäköhän se siellä äheltää, no selvispä että siellä se mun kaapilla kaiveli.. Niin ja mainittakoon että kengät oli oikeissa jaloissa mutta eri paria :)

Tänä aamuna asia oli viety sitten astetta pidemmälle, korkkarit oli jätetty yhden aamun kokeiluun, mutta nyt oli poika riisunut yökkärin, vaipan (asiaankuuluvasti laittanut sen roskikseen) ja istui pöntöllä jalat heiluen. Tämä ei sinänsä ole mitenkään uutta, sillä on tehnyt jo jonkin aikaa näitä aamuisia toimia vessakäynteineen itsenäisesti. Nyt kuitenkin oli kaiveltu sitten peilikaappia, herran on siis täytynyt seistä pöntöllä ylettyäkseen avaamaan kaapin ovet. Mutta mitä sieltä kaapista sitten oli kaiveltu? Löysin altaan reunalta kolme hammasharjaa; omani, Lilan ja isiukon. Kaikki olivat märkiä. Arvatkaa mikä asia tuli ensimmäisenä mieleen? jep, olin ihan varma että herra omatoiminen on niillä pessyt puoli kylppäriä ja hyvin tukahtuneesti jo kysyin että "mitä Sisu teki hammasharjalla?", no vastaushan oli ihan selkeä (ihme äiti kun ei tajua) "haajaa hampaat". Hammaspesukin siis suoritettu (kolmen harjan voimalla) ihan omatoimisesti.

Löytyi sieltä vessasta vielä muutakin. Tai siis siellä tuoksui aika voimakkaasti mun joululahjaksi saama tyyriimmän puoleinen parfyymi. Tämä kyseinen puteli löytyi pesukoneen päältä asianmukaisesti suljettuna ja en olisi edes huomannut että se on huvennut, koska oli näköjään poika seurannut mun touhuja tarkasti aiemmin ja ottanut oppia. Poskiinsa oli siis poika sitä tupsutellut sillä korkissa kiinni olevalla "liuskalla". Haisi kuin rankkitynnyri näin pohojalaisittain ilmaistuna. Onneksi siinä pullossa on pienen pieni suuaukko, jonka luulen pelastaneen kalliin litkun motorisesti hieman tottumattomamman käyttäjän käsistä.



ps. Aamulla hampaita pestessäni muutama ajatus hammasharjasta vessaharjana kävi kyllä mielessä, myönnettäköön.

2 kommenttia: