sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Laiska viikonloppu



Äiti ja isi rentoilee

Eihän me muuten laiskoja oltaisi oltu, mutta kun väki on edelleen puolikuntoista niin ei viitsi ihan varta vasten lähteä repimään. Tai no isi ja poika kävivät reippailemassa pulkalla tänään ulkona, minä ja Lila ollaan vaan möllötetty. Nyt kun alkaa olla reilu viikko siitä kun olen ulkoillut muutenkin kuin koti-auto-kauppa-koti-välin, niin alkaa tuo päänuppi huutaa jo aika korkealta ja kovaa. Ei etteikö se muutenkin olisi enemmän tai vähemmän sekaisin, mutta tänään alkoi jo tuntua siltä että olisi ihan kiva nähdä ihmisiä ja olla sosiaalinen muutakin kuin netin kautta. Sen verran asiasta ehdin jo intoilla, että olin jo tarttumassa puhelimeen soittaakseni Sisun kummeja kylään, kunnes muistin että ei niin kauan aikaa sitten tässä perheessä oksennettiin, ripuloitiin ja oltiin muutenkin melko kipeitä - tämä seinien tuijottelu saa aikaan sen että alle vuorokauden takaiset tapahtumat tuntuvat jo hyyyvin kaukaisilta asioilta.

Uhmaa kuuluu tähän(kin) viikonloppuun oikeinkin paljon, jännä miten välillä on niin tosi hyviä päiviä ja välillä riittää se, että katsoo tätä pikkuherraa väärällä ilmeellä (tai välillä jo pelkkä katsominenkin on paha juttu). Tämän viikonlopun hauskuutta on ollut "vie siskolta lelut ihan vaan opetusmielessä". Ihmettelin tuossa kun Sisu ramppasi edes takaisin, mutta ajattelin sitten että kerrankin kun yksin viihtyy ja leikkii niin.. No kohta tuo juttu sitten selvisi, kun Lila alkoi huutaa vaativalla äänellä olkkarissa jonne jätin sen lelujensa keskelle leikkimään. Lila oli edelleen samassa paikassa mutta lelut olivat kadonneet, ihan olivat siirtyneet sinne olkkarin perimmäiseen nurkkaan, josta Sisu hallinoi tilannetta: "Lilaa, opettelee ryömimään". Lila siis osaa kyllä ryömiä, mutta on kovin tarkka siitä minkä asian vuoksi näkee vaivaa. Tämä isoveljen opetusmielessä kehittämä tilanne ei neitiä miellyttänyt. On ihana huomata miten paljon Sisu näyttää Lilasta välittävän vaikka kiusaa välillä tekeekin; tänäänkin ulkoa tultuaan ja Lilan herättyä päiväunilta meni ensimmäisenä kertomaan Lilalle kaiken mitä oli isin kanssa ulkona tehnyt :)

Muistin koko laskiaisen vasta eilen illalla ja koska hiivaa ei kaapista löytynyt ja jauhotkin aika vähissä niin..Turha vääntää mitään syitä, joten kerrottakoon että leipominen ei ole mun juttu ollenkaan, ruuanlaitto tulee hyvänä kakkosena, mutta siinä olen kunnostautunut vähän pakon edessä nyt lasten myötä. Onneksi kaupasta saa paistovalmiita pullia ;)

Tilannekuvaa eiliseltä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti